Millennium

Jag har just läst Stieg Larssons Millenniumtrilogi. Den var bättre än jag hade väntat mig (och då hade jag ändå väntat mig att den skulle vara rätt bra), vilket som vanligt när det gäller mig och bra böcker resulterade i ett par nätter med mer läsande än sömn. Den mest uppenbara bristen var att det ibland var lite för uppenbart att hela handlingen var uppbyggd för att tilltala läsare som identifierar sig med eller beundrar huvudpersonerna – jag kunde stå ut med det eftersom jag tillhör den kategorin läsare, men lite stör det allt. (Det slog mig just att två andra bästsäljare som jag läst den senaste tiden lider av precis samma problem, men av någon anledning störde jag mig inte på det i dem.) Det ska bli intressant att se filmerna. Jag tror inte att jag någonsin har stött på en bra bok som blivit en ännu bättre film, men man kan ju hoppas att de är nästan lika bra.